27 november 2025
Deze maand is Bente Pelzer bij smartfood R&D begonnen als Analist microbiologie. Met de nodige ervaring in het uitvoeren van microbiologische analyses en het werken in een ISO-17025 geaccrediteerde omgeving, zal Bente intern verder opgeleid worden om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan onze groeiambitie.
Naast haar passie voor microbiologisch onderzoek, zijn voedselveiligheid van levensmiddelen en kwaliteit thema’s die haar dagelijks motiveren in haar werk als microbiologisch analist. “Flexibiliteit en nauwkeurigheid staan bij mij altijd centraal, juist omdat ik weet hoe groot de impact is van betrouwbare laboratoriumanalyses in de food sector. Werken in een ISO-17025 geaccrediteerde omgeving is voor mij vanzelfsprekend en ik werk graag proactief mee aan procesoptimalisaties. De missie en visie van smartfood R&D spreken mij sterk aan, omdat ik binnen deze functie mijn kennis en ervaring kan inzetten binnen een groeiende en kennis gedreven organisatie, die zich richt op veilige en betrouwbare levensmiddelen.”
Bente is sinds haar eerste werkweek bij smartfood R&D meteen met haar neus in de boter gevallen, vanwege de vele houdbaarheidsonderzoeken die worden ingezet in de laatste maanden van 2025. Met hulp en begeleiding van haar collega’s, door gestructureerd te werken en haar proactieve werkhouding heeft ze zich al veel werkzaamheden eigen weten te maken.
In de afgelopen weken hebben we Bente leren kennen als een leergierige, gedreven collega die van aanpakken weet. Haar enthousiasme voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen en waarborgen van kwaliteit heeft iets aanstekelijks, dat perfect aansluit bij de route die we als bedrijf zijn ingeslagen. Bente vormt een waardevolle aanvulling voor Team smartfood R&D en we kijken dan ook uit naar een succesvolle en duurzame samenwerking!