Uitplaten versneld houdbaarheidsonderzoek levensmiddelen

Versneld houdbaarheidsonderzoek

Het versnellen van houdbaarheidsonderzoek is een van de specialiteiten van het huis. Op basis van meer dan 25 jaar ervaring in het versnellen van houdbaarheidsonderzoeken zijn we in staat om op korte termijn een betrouwbare inschatting te maken van de te verwachten houdbaarheid van een product. Onze expertise in versneld houdbaarheidsonderzoek in combinatie met predictive modelling is een begrip in de markt.

Versneld houdbaarheidsonderzoek wordt altijd gecombineerd met real time houdbaarheidsonderzoek voor een definitieve bevestiging van de resultaten van het versnelde onderzoek.

 

Specialistische microbiologie

Goed houdbaarheidsonderzoek vraagt om specialistische microbiologie. Als een micro organisme tot groei komt, is de belangrijkste vraag: welk micro organisme komt tot groei?

Een kolonie die groeit op een selectieve plaat voor bijvoorbeeld gisten of melkzuurbacteriën is niet altijd een gist of een melkzuurbacterie. Zeker bij hogere besmettingen kan een gist ook tot groei komen op een plaat voor melkzuurbacteriën. Soms zien we melkzuurbacteriën wel groeien op een plaat voor het algemeen kiemgetal, maar niet op specifieke platen voor melkzuurbacteriën. Hoe komen we tot een gericht advies bij deze complexe puzzels? Voor antwoord op deze en andere houdbaarheidsvragen, kunt bij ons terecht.

Versneld houdbaarheidsonderzoek laten uitvoeren om de houdbaarheid van uw product te bepalen

Maldi-Tof analyse

Onze specialisten microbiologie maken bij het handmatig tellen van de platen al een eerste grove indeling. Een tweede stap is het uitvoeren van microscopie of het uitvoeren van een Maldi-Tof analyse zodat we precies op naam kunnen vaststellen welke bacterie tot groei is gekomen.

 

Wilt u de houdbaarheid laten testen van uw product of heeft u een specifieke vraag over houdbaarheidsonderzoek? Klik dan op de onderstaande button en stel uw houdbaarheidsvraag voor praktisch en gericht advies.