Contact opnemen

Integrale aanpak

Integrale aanpak voor de beheersing van houdbaarheidsrisico's voor levensmiddelen

Het hangt allemaal met elkaar samen: voedselveiligheid, houdbaarheid, beheersing van processen, productie efficiëntie en niet te vergeten: sensorische eigenschappen zoals bijvoorbeeld de smaak van het eindproduct. Wij benaderen de beheersing van houdbaarheidsrisico’s voor levensmiddelen vanuit onze unieke integrale aanpak.

Gedurende de levenscyclus van een product biedt smartfood R&D een uitgebreid pakket aan diensten voor het vooraf valideren en het tussentijds monitoren van alle houdbaarheidsrisico’s: predictive modelling recepturen en processen, versneld microbiologisch, fysisch-chemisch en sensorisch onderzoek, specialistische microbiologie, challenge testen en vooral: bij elke gelegenheid een doordacht, goed toepasbaar advies op maat. 

Processen aansturen op basis van risico

Juist door verbanden te leggen tussen de losse componenten van houdbaarheid maakt smartfood R&D het mogelijk om productie-, NPD en kwaliteitsmanagementprocessen aan te sturen op basis van risico. Hierdoor worden deze processen transparanter en effectiever. 

Producenten van levensmiddelen kunnen op deze manier niet alleen kosten besparen, maar ook sneller en effectiever inspelen op ontwikkelingen in een markt die altijd in beweging is.

Integrale aanpak beheersing houdbaarheidsrisico's