Predictive modelling bederfflora in combinatie met houdbaarheidsonderzoek

 

In meer dan 20 jaar en na meer dan 1000 challenge testen met bederf veroorzakende bacteriën en schimmels hebben we bij opdrachtgevers in binnen- en buitenland een uitgebreid track-record in predictive modelling van bederfflora opgebouwd.

Garantie in houdbaarheid bestaat niet. Wel weten we uit ervaring dat de combinatie van predictive modelling en een challenge test of een combinatie van predicitve modelling met een versneld en real-time houdbaarheidsonderzoek een zeer betrouwbare indicatie geeft van de te verwachten houdbaarheid van een product.

De productgroepen waar we inmiddels aan hebben gewerkt zijn te veel om op te noemen. We werkten onder andere aan: soepen, sauzen, mayonaises, dressings, salades, samengestelde maaltijden, gekookte pasta en rijstproducten, suikerwaren, visproducten, vleesproducten, zuivelproducten, vleesvervangers, desserts, broodproducten en bakkerijwaren, jams en fruitvullingen, koffie en thee, dranken, sappen en non-food producten.

Versneld houdbaarheidsonderzoek micro-organismen levensmiddelen

 

Rapportage predictive modelling houdbaarheid van levensmiddelen

Integrale aanpak

Onze bevindingen verwerken we in een rapportage waarbij we ook meteen adviezen opnemen voor het eventueel aanpassen van een receptuur, de te hanteren normen tijdens productie en andere praktische aanbevelingen. Dit alles in overleg met onze opdrachtgevers, zodat we zeker weten dat de adviezen die we geven praktisch, toepasbaar en haalbaar zijn.  

Onze expertise in predictive modelling bederfflora omvat onder anderen de volgende productgroepen en processen:

  • Ambient stable, cold process met / zonder conserveermiddel  
  • Koelvers, cold process met / zonder conserveermiddel
  • Ambient stable, hot fill met / zonder conserveermiddel
  • Koelvers, hot fill met / zonder conserveermiddel
  • Sterilisatieprocessen
  • Pasteurisatieprocessen

 

Heeft u interesse om met ons te sparren over de toepasbaarheid van predictive modelling voor uw product? Klik dan op de onderstaande button en stel direct uw houdbaarheidsvraag voor gericht advies.