Smartfood R&D

Van onderzoek naar smartfood R&D

smartfood R&D is oorspronkelijk gebouwd op de fundamenten van meer dan 5 jaar onderzoek naar interacties tussen bacteriën en natuurlijke eigenschappen van grondstoffen, uitgevoerd door Frank Cleophas, oprichter van smartfood R&D. Frank    deed tijdens zijn onderzoek een aantal interessante ontdekkingen; hij wist levensmiddelen beter houdbaar te maken door gebruik te maken van natuurlijke eigenschappen van grondstoffen. Inmiddels herbergt smartfood R&D meer dan honderd jaar R&D expertise.   

smartfood R&D is de R&D specialist voor levensmiddelen producerende bedrijven. We werken met een hecht team van absolute specialisten in hun vakgebied: productontwikkeling, R&D, procesvalidatie, microbiologie, fysisch-chemische bepalingen en challengetesting.

Integrale aanpak

Het implementeren van onderscheidende productconcepten vraagt meer dan alleen recepturen ontwikkelen en houdbaarheidsonderzoek uitvoeren. Risico-inventarisatie, borging van kwaliteitsrisico’s, kennis van processen en ruime ervaring in het opschalen van recepturen spelen een cruciale rol. Wij noemen dit integrale aanpak en zien dit als vanzelfsprekende onderdelen van goede R&D.

Conservering van de toekomst

De komende jaren gaat smartfood R&D zich verder onderscheiden in de markt door het introduceren van vernieuwende productconcepten, waarbij we vooruit blijven lopen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Op deze manier wil smartfood R&D een structurele bijdrage leveren aan de voedselveiligheid van levensmiddelen. Zo werken wij ook al jaren met clean label conservering, E-nummer reductie en aan suiker- en zoutreductie.

Op dit moment werken we hard aan vernieuwende concepten zoals gecontroleerd bederf en het toepassen van specifieke bacterieculturen voor het verbeteren van houdbaarheid van koelverse producten. Wij verwachten dat deze technieken in de nabije toekomst een belangrijke rol gaan spelen in de houdbaarheid van koelverse levensmiddelen.

Bekijk hier alle nieuwsberichten voor de recente ontwikkelingen van smartfood R&D.