Challenge test: Bederfflora

Challenge test bederfflora

smartfood R&D beschikt over een uitgebreide collectie bederfflora die we in de afgelopen 20 jaar zelf hebben geïsoleerd uit de meest uiteenlopende producten met geen of onvoldoende conservering, onvoldoende gereinigde productielijnen en besmette grondstoffen. Al deze stammen zijn getest, vergeleken en op naam gebracht. Dankzij onze uitgebreide collectie bederfflora hebben we voor elk product en voor elke opslagconditie meerdere stammen in huis die relevant zijn voor elk specifiek product, proces en opslagconditie.

Versneld en real-time onderzoek: Integrale aanpak

Voordat we een challenge test bederfflora inzetten willen we eerst weten op welke manier een product is geconserveerd. Op basis van de gehanteerde conservering voeren we aanvullend op de challenge test een aantal bepalingen uit, waarmee we een soort foto maken van het onderzochte product. Op deze manier kunnen onze opdrachtgevers altijd terugvallen op het product en de precieze samenstelling van het product dat we hebben onderzocht.

Onze challenge testen bederfflora bevatten altijd een versneld en een real time deel. Op deze manier kunnen we meestal een week na de opstart van een test al een betrouwbare indicatie geven van het te verwachten resultaat van de test. De unieke combinatie van versneld en real time onderzoek verzekert ons van een compleet beeld van het gedrag van een product.

Combinatie challenge test en predictive modelling

Onze combinatie van receptuuradviezen, predictive modelling bederfflora, normen voor procesparameters en een challenge test bederfflora zijn een begrip in de markt en geven bedrijven de zekerheid die nodig is om in te kunnen spelen op een markt die doorlopend in beweging is.

 

Bekijk hier al onze nieuwsberichten gerelateerd aan challenge testen.